För oss som samlar på Mackmyra
Ålder | 6 år |
Serie | |
Buteljerad av | Mackmyra Reserve |
Buteljeringsdatum | 2016-05 |
Fattyp | Bourbonfat, slutlagring på Gravityfat |
Destillerad | 2010-03 |
Storlek på flaska | 50 cl |
Alkoholhalt | 55.5 % |
Antal flaskor | 52 |
Marknad | Tyskland |
Försäljningsdatum | 2016 |
Artikelnummer | |
EAN-kod | |
Inlagd i databasen | 2017-07-18 |
Senast uppdaterad | 2017-07-19 |
Paul M. Hahlbohm driver http://www.whisky-nach-wunsch.de, arrangerar provningar och buteljerar en del whisky under egna varumärket Paul's Prime. Denna Mackmyra Reserve kommer från förlagrat recept på bourbonfat, destillerat i mars 2010. I april 2014 lades whiskyn på Gravityfat i Gut Basthorst och buteljerades sedan i maj 2016. Smaknoter enligt Paul's Prime: Doft: Först intensiv vanilj, honung och karamell med ljusa frukter (äpple, päron, krusbär) och vissa citrusfrukter i bakgrunden. Med varje efterföljande andetag kommer mer intensiva dofter som påminner om en skogspromenad: barr, trä, mossa, kåda och vilda bär luktar lockande. Smak: I början bara kraftfull, sedan också delikat, ljus, känslig och komplicerad. Man behöver låta den vila på tungan ett tag eftersom den behöver tid för att berätta sin historia. Först kommer smaker av vildhonung och vanilj, som följs av bär och något övermogna ljusa frukter. Välbalanserad genom ekinfluenser. Med lite vatten blir smaken av skog och bär är ännu mer intensiv. Finish: Varm och överraskande lång. Med en eftersmak av vildhonung, bär och ektoner. Kommentarer: På grund av den gynnsamma ytan i förhållande till volymen i ett 30 liter liten Gravity Cask har denna Mackmyra mognat snabbare och intensivare under sin andra lagring än vad som skulle ha varit fallet i normalstora fat. Denna effekt förstärks av att ändarna på fatet består av ny svenskt ek, som avger särskilt intensiva smaker och därmed skapar en balans som är mer typisk för mycket äldre whisky. I sin smakprofil påminner den om en bra Littlemill. |
Copyright @ All Rights Reserved